Interview met Michael Zeeuw bij WerkenFM

Michael Zeeuw, salesmanager van Baanmakelaar, was 1 oktober 2015 te gast bij Sebas Krijgsman van WerkenFM. Hij vertelt in dit interview wat Baanmakelaar doet, wat de doelstellingen zijn en hoe zij bijdragen aan de duurzaamheid van de branche.

Baanmakelaar is een werving & selectiebureau in de bouw- & timmer-, schilder- & onderhouds-, installatie- en elektrobranche.

Michael is zelf jaren actief geweest in de bouwbranche, waarvan 5 jaar als projectmanager bij een interieurbouwer en 10-12 jaar als schilder. Daarna ambieerde hij een commerciële functie en is zodoende bij Baanmakelaar begonnen.

Net als Michael hebben veel accountmanagers van Baanmakelaar ervaring in de branches en weten zij waar ze het over hebben bij het matchen van een werknemer en een werkgever.

Doelstellingen

Het doel van Baanmakelaar is om een mooie match te maken voor zowel de werkgever als de (toekomstige) werknemer. Door goede, diepgaande gesprekken met beide partijen kunnen matches gemaakt worden die van beide kanten duurzaam zullen zijn. Het doel is dan ook niet om een leverancier te zijn, maar een partner.

Duurzaamheid

Daarnaast is Baanmakelaar op een andere manier duurzaam. De branche vergrijst en er komt een tekort aan vakmensen. Daarom is sinds dit jaar, met eigen marketing, een BBL campagne opgezet om meer schilderleerlingen te werven in de regio Noord-Holland. Dit was een samenwerking met het ROC van Amsterdam. De docent van de opleiding was verrast en erg positief over de uitkomst. Het aantal leerlingen was dit jaar zelfs verdubbeld.

Baanmakelaar wil deze campagne nu verder uitrollen. Dat wil zeggen naar meerdere provincies in het land en ook andere branches om zo een steentje bij te dragen aan het voorkomen van het toekomstig tekort.